Shares

Orice companie mică sau medie are nevoie de o infrastructură pusă la punct, care să asigure nevoile de business.

În acest articol vă propunem un set de recomandări minime care vor facilita desfășurarea activității.

Router cu rețea de vizitatori și funcții de failover și VPN

Routerul este echipamentul care împarte internetul “venit” de la provider. Trei din funcțiile absolut obligatorii pentru orice companie sunt:

  • rețeaua de vizitatori
  • funcție de VPN
  • capacitatea de a face failover

Rețeaua de vizitatori facilitează izolarea rețelei interne, pentru a nu permite accesul clienților sau vizitatorilor la infrastructura locală. Nu doriți ca atunci când vin clienții firmei la sediu să poată accesa și serverele, nu?

VPN-ul este aur în această perioadă, acesta facilitează accesarea resurselor firmei de oriunde. Toată lumea poate lucra de oriunde ca și cum ar fi la sediul firmei.

Failover înseamnă ca routerul să aibă capacitatea de a se muta pe conexiunea secundară de internet, când cea principală nu mai funcționează. Implicit, acest lucru înseamnă să aveți două abonamente de internet. Cred că o zi în care activitatea este întreruptă costă firma mai mult decât un abonament obișnuit la internet.

Switch-uri și prize de perete pentru toate birourile

Pentru ca totul să fie la un click distanță, este nevoie ca infrastructura de rețea să fie una “pe cablu”. Ideal ar fi să montați prize de perete pentru fiecare birou, dar în ultimă instanță, puteți folosi și switch-uri.

Costurile sunt mici, în comparație cu beneficiile.

Server de fișiere

Fie că vorbim de un server de fișiere sau de un NAS, funcționalitatea este aceeași. Orice companie are nevoie ca angajații să poată lucra colaborativ pe aceleași fișiere.

Nu v-ați săturat să mutați documente cu stick-ul, sau să le trimiteți mereu pe mail?

Server de aplicație

La fel, orice companie are nevoie de un server de aplicație. Acesta este echipamentul pe care rulează, de obicei, softul de gestiune al firmei. Nu este recomandat ca serverul să fie un desktop, folosit și pentru alte scopuri, de către utilizatori.

Multifunctională, conectată la rețea prin cablu de internet

Toată lumea printează și scanează, indiferent de domeniul de activitate. Recomandarea noastră este să se achiziționeze o multifuncțională ce se conectează la infrastructură prin cablu de rețea. Imprimantele cu conectivitate pe USB sunt mai ieftine, dar nu sunt la fel de fiabile. Acestea generează incidente, care pot fi ușor de evitat, dacă se achiziționează un echipament mai bun.

ZEMERNETT vă poate ajuta cu toate aceste lucruri, de la a vă oferi consultanța pentru achiziționarea echipamentelor, până la configurarea acestora. Discută cu un consultant, este gratis.

Shares