Shares

WhatsApp va înceta să funcționeze pe unele iPhone-uri mai vechi, a anunțat compania într-o nouă actualizare de asistență. Compania a declarat că va înceta suportul pentru dispozitivele iOS 10 și iOS 11 începând cu sfârșitul acestui an, mai exact luna Octombrie.

Potrivit unui raport WABetaInfo, WhatsApp a început să avertizeze utilizatorii de iPhone care rulează pe iOS 10 sau iOS 11 că trebuie să-și actualizeze iPhone-urile pentru a continua să folosească WhatsApp după 24 octombrie. „WhatsApp va înceta să accepte această versiune de iOS după 24 octombrie 2022. Vă rugăm să accesați Setări > General, apoi atingeți Actualizare software pentru a obține cea mai recentă versiune iOS”, se arată în mesajul de avertizare.

Nu există multe iPhone-uri care rulează încă pe iOS 10 și iOS 11. Singurele două dispozitive din gama iPhone sunt – iPhone 5 și iPhone 5c. Dacă dețineți unul dintre aceste iPhone-uri mai vechi, nu veți mai putea folosi WhatsApp pe iPhone din 24 octombrie. Pentru cei care folosesc iPhone 5s sau iPhone 6, WhatsApp va continua să funcționeze deocamdată și vor fi anunțați dacă iPhone-urile lor nu mai acceptă aplicația de mesagerie instantanee.

WhatsApp spune deja că utilizatorii de iPhone trebuie să ruleze iOS 12 sau mai nou pentru a continua să folosească aplicația. Utilizatorii de Android, pe de altă parte, au nevoie de Android 4.1 sau mai nou pentru a utiliza WhatsApp.

Luna viitoare, compania Apple va dezvalui versiunea iOS 16 beta în timpul WWDC 2022. Se relatează în mai multe articole că iOS 16 va veni cu noi moduri de a interacționa cu sistemul și câteva „aplicații Apple proaspete”.

Shares